Lénárt Szabolcs

A Janus Pannonius Tudományegyetem (ma Pécsi Tudományegyetem) Társadalomtudományi Karán emberi erőforrás menedzsment szakon, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Társadalom- és Gazdaságtudományi Karának MBA programján szerzett gazdasági elemző, illetve termelés- és logisztikamenedzsment képesítést. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezésében 2018-ban felsőfokú iparjogvédelmi képesítést szerzett.

Szakmai tapasztalat:

  • 22 éven keresztül dolgozott a KÉSZ csoportnál, 9 évet logisztikai vezetőként, 10 évet operatív vezetőként – amelyből 5 évig a Kész Holding Zrt. igazgatóságának is tagja volt – valamint üzletfejlesztési vezetőként dolgozott 3 évet. Tulajdonosi képviseletet látott el számos, a Holdinghoz tartozó leányvállalatban, részt vett a cégcsoport stratégiai szintű vezetésében (elemzés, tervezés, végrehajtás, visszamérés), feladata volt az egyes részstratégiák összehangolása.
  • Társalapítója és ügyvezetője volt az IQ Kecskemét Ipari Innovációs Központnak.
  • Ügyvezetőként dolgozott az Ikarus Egyedi Kft.-nél, feladata az M3-as metrópótló autóbuszok beszerzési tenderéhez szükséges fejlesztés menedzselése volt.
  • „Üzleti angyal” befektetőként partner volt az MSD Kft.-ben, 24 hónap alatt készítette fel és zárta a társaság sikeres akvizícióit.
  • Humánerőforrást vezető, valamint beruházásszervezői feladatokat látott el a mohácsi székhelyű Pro-phyl Kft.-nél.
  • 2019 óta a Femtonics gyártásért felelős vezetője. 2022 óta vezető közgazdászként irányítja a társaság gazdasági, gyártási és ellátási lánc területeit, valamint menedzseli és felügyeli a beruházásokat. 2022 augusztusa óta a BrainVisionCenter Nonprofit Kft. vezető közgazdászaként felel a társaság működéséért, a beruházásokkal kapcsolatos folyamatokért, a társaság „üzleti folyamatainak” kialakításáért, működtetéséért.

Szakértő módon menedzseli az összetett tudományos és műszaki, valamint gazdasági kihívásokkal rendelkező speciális projekteket.