dr. Szabó Arnold

Humán Retina és Cortex Labor vezetője

Dr. Szabó Arnold különleges kompetenciával járul hozzá a BrainVisionCenter tudományos működéséhez. Nevéhez fűződik annak az egyedülálló technikának a kifejlesztése, amelynek segítségével laboratóriumi körülmények között, akár 10-12 héten át is életben tartható a humán retina. Ez az egyedülálló modell nem érhető el máshol, és elengedhetetlen az itt folytatandó alapkutatásokhoz.

Szabó Arnold a Ph.D. tanulmányait 2006-ban fejezte be a Semmelweis Egyetemen. Tanulmányai alatt részt vett a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának kutatásaiban, vendégkutató a Eberhard Karls Universität szemkutatásaiban. Kutatóként tevékenykedett a Semmelweis Egyetem Anatómia, Szövettan és Embriológiai Intézetében. 2018-2020 között vezető kutatója volt a Bionikai Innovációs Központnak.

Tudományos érdeklődésének középpontjában az emlősök retinájának anatómiája és fiziológiája áll, különös tekintettel az idegsejtek védelmi és a humán retina regeneratív kapacitására.

A Semmelweis Egyetemen 2005-2016 között sejtbiológiát tanított magyar és német nyelven, 2003 óta pedig anatómiát, szövettant, embriológiát oktat. A Semmelweis Egyetem Retina Laboratóriumát vezeti az Anatómia, Szövettan és Embriológia Tanszéken.