Berzeviczi Lea

Berzeviczi Lea az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett szociálpolitikus diplomát. Szakdolgozati témája az egészségügy reformja, valamint az ABC államok egészségügyi és jóléti rendszere volt. Egészségügyi és munkaegészségügyi termékek, valamint tesztkészülékek piacán szerzett speciális oktatói és tréneri végzettségeket 2015-2017 között. 2018-ban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál felsőfokú iparjogvédelmi képesítésre tett szert.

Iparjogvédelmi és üzletviteli tanácsadással foglalkozó cége 15 éven át támogatta a hazai innovációk és K+F vállalkozások piacát. Részt vett az egészségügyi, gyógyszeripari és FMCG termékek fejlesztési és piacra vezetési stratégiáinak kidolgozásában, iparjogvédelmi oltalmainak létrehozásában és szellemitulajdon portfóliójának kidolgozásában.

2020-ban csatlakozott a lézermikroszkópia és akusztooptika hazai fellegvárának számító Femtonics Kft. tanácsadói csapatához, és innen vezetett az alapító által kijelölt út a BrainVisionCenter Nonprofit Kft. neurobiológiai kutatásainak, speciális terápiás eljárásainak, valamint K+F folyamatainak támogatásához. A BrainVisionCenter projektben operatív vezetői státuszban dolgozik 2022 májusa óta. Munkáját a látáshelyreállítást és a központi idegrendszer neurodegeneratív betegségeinek gyógyítását célul kitűző projekt küldetéstudata motiválja nap mint nap.